Hyppää sisältöön

Rahapelaaminen siirtyy digikanaviin

15.05.2022
  • Tilastot

Digikanavissa, internet ja mobiili, tapahtuvan rahapelaamisen osuus koko pelaamisesta on Suomessa poikkeuksellisen korkealla tasolla. Eri tuoteryhmien digiosuuksissa on myös suuria eroja. Erityisen suosittua digipelaaminen on hevos- ja urheilupeleissä.

Fyysisten raha-automaattien osuus koko Veikkauksen rahapelaamisesta oli vielä muutama vuosi sitten 1/3. Rahapelaamisen vastuullisuus keskustelu ja koronaepidemia aiheuttivat automaattien määrän vähentämisen, pelirajoitusten tiukentamisen ja automaattien osittaisen sulkemisen. Tämän vaikutuksesta raha-automaattien pelaaminen väheni ainakin hetkellisesti jopa alle kolmasosaan siitä, mitä se oli vielä pari vuotta sitten. Tämän seurauksena digitaalisissa kanavissa tapahtuvan rahapelaamisen osuus otti merkittävän kasvuloikan.

Ennen koronaepidemiaa Suomen rahapelaamisesta noin 45 % tapahtui digikanavissa. Vuoden 2021 H2GC-tutkimuslaitoksen lukujen perusteella jo yli 63 % pelaamisesta tehdään digikanavissa. Mielenkiintoista on nähdä, miten koronaepidemian normalisoituminen vaikuttaa myyntikanavien väliseen jakaantumiseen.

 

 

Haku